Benvingut a Club Balañá!

DESCOBREIX ELS AVANTATGES DEL CLUB I FES-TE SOCI

 • Rep informació de les nostres estrenes abans que ningú
 • Participa dels nostres concursos i promocions
 • Gaudeix dels millors descomptes

Compra les teves entrades de cinema:

Compra les teves entrades de teatre:

 • Qui som

  Grup Balañá, cinemes i teatres de Barcelona des de 1943, som l'empresa cultural de referència a la ciutat comtal gràcies a la nostra àmplia oferta cinematogràfica i teatral al llarg de tots aquests anys.

  Una de les nostres principals característiques ha estat sempre la nostra constant capacitat de renovació i adaptació a les noves tendències del mercat, sense oblidar l'arrelament de locals tan emblemàtics com l'Aribau Cinema, el Teatre Coliseum o el Teatre Tívoli, que han passat a formar part del patrimoni urbà.

  Totes aquestes característiques i la dilatada experiència en el sector ens han aportat les condicions necessàries per poder adaptar els nostres locals als canvis de l'entorn, a les noves tecnologies i a les modificacions de les tendències dels consumidors, com per exemple: la inauguració de Balmes Multicines amb 12 sales noves en versió original, la recent renovació i ampliació de Glòries Multicines, el que va ser el primer multicine de la ciutat Barcelona, la transformació de la Sala 9 del Bosque Multicines en el nou espai d'espectacle en viu de Gràcia o la creació d'un pop-up teatral a l'emblemàtic Cinema Aribau del centre de Barcelona.

  En definitiva, a Grup Balaña harmonitzem les diferents tipologies de locals, apostant per un nou concepte de multicines pròxims i per l'exclusivitat dels nostres teatres.

  Història del Grup Balaña

  1943 - EL NOSTRE PRIMER CINEMA

  1943 - EL NOSTRE PRIMER CINEMA

   

  Al 1943 s'inaugura el cinema AVENIDA DE LA LUZ, el primer cinema de la companyia.

  Les primeres projeccions es destinen a un homenatge a Walt Disney. La sala es consolida, en aquells primers anys, com un referent de cinema infantil. 

  DEL 1943 AL 1995 - MÉS DE 50 ANYS D'EXPANSIÓ I CREIXEMENT

  DEL 1943 AL 1995 - MÉS DE 50 ANYS D'EXPANSIÓ I CREIXEMENT

  Amb la inauguració del primer cinema comença l'etapa d'expansió i creixement de la nostra empresa amb voluntat d'oferir la millor oferta de cinema i teatre a la ciutat de Barcelona.

  Breu cronologia dels moments més importants:


  1948 Inauguració Cinema Alcazar. Reformat al 1966 amb l'estrena de My Fair Lady
  1953 Grup Balaña adquireix el Cinema Borràs. Inaugurat el 1931 com a cinema Urquinaona. El 1943 va adoptar el nom de Cinema Borràs en memòria de l'actor Enric Borràs. El 1990 va passar a ser cinema i teatre i a partir del 1992 emprèn l'activitat teatral amb força. Actualment es realitzen comèdies teatrals de mig format principalment.
  1955 Pere Balaña adquireix l'explotació del Tívoli i el 1991 la propietat. Des de 1992 acull sobretot musicals i espectacles de gran format, ballets i teatre de text protagonitzat per artistes de gran rellevància.
  1955 Adquisició Coliseum amb la programació de grans estrenes de cinema. Durant aquesta etapa hi va haver alguna excepció en la seva programació cinematogràfica com concerts de Juan Manuel Serrat i les representacions de Yerma amb Núria Espert dirigida per Víctor Garcia. El 2007 es converteix en teatre albergant des de llavors espectacles de gran format, musicals, concerts de música, recitals, shows de màgia i varietats.
  1960 Cinema Novedades. L'any 2000 torna a ser teatre de forma contínua fins al seu tancament el 2006.
  1962 Cinema Regio Palace. Volia ser una sala d'espectacles amb capacitat per a 5.000 espectadors però l'Ajuntament va declinar el projecte.
  1962 Inauguració de l'Aribau Cinema amb la pel·lícula West Side Story, batent rècords de cartell, gairebé 2 anys. A partir de l'any 2000, s'adapta als nous temps i entra a formar part de l'Aribau Multicines, però conservant la seva essència de sala única amb 1.174 butaques. Actualment és una de les poques sales úniques en funcionament a tot Europa.
  1963 Inauguració de l'Urgell Cinema amb un aforament de 2.300 butaques i sistema de projecció en 70mm. Posteriorment es va reduir l'aforament en 1.800 butaques per la instal·lació de butaques amb doble reposabraços. Per la seva pantalla van passar èxits com Lawrence de Arabia, El gran combate, La muerte tenía un precio i posteriorment grans produccions com Tiburón, Superman o En busca del Arca Perdida.
  1965 Inauguració del Palau Balaña amb una sala de 1.600 localitats aproximadament i reconvertit al 2002 en un multicine de 7 sales.
  1965 Inauguració del cinema Pere IV i posterior reforma el 1992 amb 2 sales.
  1965 Inauguració Cinema Bosque. El 1998 comença la seva remodelació a multicine amb la inauguració, primer, de 6 sales i posteriorment al 1999 de 3 sales més, completant així el projecte de l'actual Bosque Multicines
  1969 Cinema Rex
  1989 Reforma del Cinema Paris (2 sales)
  1990 Reforma Club Capitol (2 sales). Inaugurat com a cinema al 1926 i conegut popularment des dels anys 30 com a "Can Pistoles" pel tipus de programació que es realitzava. El 1990 mentre s'estava reformant amb la transformació a 2 sales, La Cubana va representar al local "Cómeme el Coco Negro". Posteriorment es va tornar a projectar cinema però per poc temps. Al 1997 va reobrir la sala 1 com a teatre amb l'espectacle "Rubianes solamente". Rubianes va estar fins al 2008 i actualment aquesta sala porta el seu nom com a homenatge. El 1998 es va obrir la sala 2 també com a espai teatral. Actualment la seva programació està basada en monologuistes, còmics i comèdies de petit format.
  1994 Reconversió del Cinema Doré al modern Aribau Club (2 sales)

  1995 - OBRIM EL PRIMER MULTICINE DE LA CIUTAT DE BARCELONA

  1995 - OBRIM EL PRIMER MULTICINE DE LA CIUTAT DE BARCELONA

   

  El 5 maig 1995 obre les seves portes GLÒRIES MULTICINES, el primer multicine de la ciutat de Barcelona.

  Amb 7 sales completament equipades amb l'última tecnologia del moment, la inauguració de Glòries Multicines suposa l'inici d'una nova etapa dins de la companyia.

  DEL 1995 AL 2013 - L'INICI D'UNA NOVA ETAPA

  DEL 1995 AL 2013 - L'INICI D'UNA NOVA ETAPA

   

  Amb la inauguració de Glòries Multicines al 1995 comença una nova etapa dins de la companyia amb l'expansió de les modernes multisales:

   

  • 1995 Inauguració de Glòries Multicines (7 sales), el primer multicine de la ciutat comtal.
  • 1998 Bosque Multicines obre amb 6 sales (de la 4 a la 9). En breu s'inaugurarà les sala 1, 2 i 3 completant el projecte de 9 sales.
  • 1999 Obertura de les sala 1, 2 i 3 de Bosque Multicines (9 sales en total).
  • 1999 Inauguració de Gran Sarrià Multicines (8 sales).
  • 2000 Inauguració de l'Aribau Multicines (5 sales). El Aribau Cinema s'incorpora a 4 noves i modernes multisales.
  • 2002 Inauguració del Palau Balaña Multicines (7 sales) just al costat de l'Estació de Sants.
  • 2011 Inauguració d'Arenas de Barcelona Multicines (12 sales).
  • 2013 Renovació de Glòries Multicines amb una sala més (8 sales en total).
  • 2013 Inauguració de Balmes Multicines VO, el primer cinema en versió original de la companyia.
  2013 - COMENÇA UN NOU REPTE

  2013 - COMENÇA UN NOU REPTE

   

  El divendres 20 de desembre del 2013 s'inaugura BALMES MULTICINES V.O. el primer cinema en versió original de la companyia. Amb l'obertura d'aquest cinema, Grup Balaña emprèn un nou repte i segueix apostant pel sector cinematogràfic consolidant així la seva oferta d'entreteniment cultural a la ciutat de Barcelona.

  Balmes Multicines V.O. consta de 12 sales destinades a cinema comercial en versió original i és el primer cinema en VO de Barcelona amb butaques premium en graderia i amb el revolucionari sistema de so envoltant Dolby Atmos.

  A L'ACTUALITAT

  A L'ACTUALITAT

   

  Al 1943, Pere Balaña Espinós va obrir el primer cinema de la companyia i després de més de 70 anys continuem sent l’empresa d’oci de referencia de la ciutat de Barcelona.

   

  Per això, després d’aquests anys i de 3 generacions al capdavant de l’empresa, estem orgullosos de seguir treballant per oferir la millor oferta de cinema i teatre de la ciutat.

   

  Tot això ha estat possible gràcies a un gran equip i sobretot als milions de persones que heu passat pels nostres cinemes i teatres.

   

  A tots i cadascú de vosaltres, moltes gràcies! Seguim i seguirem treballant perquè gaudiu al màxim de la nostra programació. Família Balañá


Per a una millor visualització, gira el teu dispositiu horitzontalment.