Encara no ets soci?

Descobreix els avantatges DEL CLUB I FES-TE SOCI.

 • Informació personalitzada de les properes estrenes
 • Concursos i promocions
 • Els millors descomptes exclusius
 • Sense incòmodes targetes!

Ets soci?

Accedeix al club

Compra les teves entrades de cinema:

Compra les teves entrades de teatre:

Ets soci?

Accedeix al club

Encara no ets soci?

Descobreix els avantatges DEL CLUB I FES-TE SOCI.

Club
 • ELS GUERRERS DE XI’AN CONQUISTEN EL TEATRE COLISEUM

  ELS GUERRERS DE XI’AN CONQUISTEN EL TEATRE COLISEUM

  30 març 1974, Xi'an. República Popular de la Xina

  De manera accidental, dos pagesos que construïen un pou d'aigua troben enterrades les restes d'una figura de terracota.
  Es descobreix així el jaciment arqueològic més gran del món: Els Guerrers de Xi'an. 4 fosses subterrànies i més de 8000 figures de guerrers, carros de combat i cavalls, prop del mausoleu del considerat primer emperador de La Gran Xina, Qin Shi Huang.

  30 març 2016, Teatre Coliseum. Barcelona

  Javier Sierra, conegut periodista, escriptor i investigador ens proposa un viatge a "una de les troballes arqueològiques més enigmàtiques de la història" a través de l'exposició "Terracotta Army" de la qual ell és comissari.

  El Teatre Coliseum és la quarta parada d'aquesta exposició a Espanya (després del seu pas per Madrid, Bilbao i Sevilla) i ha servit per donar-li un gir de rosca més a l'ambientació i aconseguir el que pretenia Sierra amb l'exposició: "donar-li al visitant la sensació que està entrant en una cripta de fa 2200 anys. I a mitja llum tenir l'oportunitat d'anar trobant-se amb aquest llegat de l'Emperador Groc i tota la màgia que l'envolta".

  L'exposició es desenvolupa en diferents espais del teatre. Un documental de 35 minuts situa el visitant a l'inici de la visita, que continua per la platea, passadissos i escenari del teatre.

  La platea del Teatre Coliseum, reconvertida en un museu amb vitrines, ens descobreix fins a 8 tipus de soldats diferents. Els uniformes i pentinats ens indiquen els rangs militars als quals pertanyen. Dos cavalls, algunes armes, elements per a la guerra i joies trobades en les excavacions completen la mostra d'un exèrcit ofensiu, sense escuts, "destinat a salvaguardar l'emperador en la seva vida en el més enllà".

  L'escenari es converteix en aquesta ocasió en el Fossat 1 del Mausoleu de Xi'an. A través d'un diorama, es recrea el fossat original en què van ser trobats els primers 4000 guerrers. Tal com ens comenta Javier Sierra, aquesta recreació és sens dubte la "joia de la corona" del recorregut.

  Foso 1 Mausoleo Qin Shi Huang

  I per completar l'experiència, els passadissos del Teatre Coliseum ens mostren les troballes arqueològiques tal com els van trobar els exploradors. I és que després de la mort de l'emperador el fossat va ser destruït i saquejat pel seu poble, oprimit per Qin Shi Huang, per la qual cosa es van trobar milers de figures derruïdes en entre 60 i 200 peces cadascuna.

  La història dels Guerrers de Xi'an és un gran misteri. Tot el que envolta aquest exèrcit de fang està per descobrir i per a Sierra és un dels secrets que més l'han impactat ja que "és un d'aquells enigmes que sent molt antic és de factura recent" perquè "fins fa 42 anys no sabíem que existia aquest tresor arqueològic enterrat a La Xina. "

  En paraules de l'escriptor, està documentat que fins a 700000 persones van participar en la construcció del mausoleu de Qin Shi Huang, però no hi ha arxius que parlin dels més de 8000 guerrers que acompanyaven la tomba de l'emperador. A més, 4 dècades després no s'ha permès entrar al sepulcre del primer emperador.

  L'exposició dels Guerrers de Xi'an, declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1987, estarà al Teatre Coliseum només fins al 2 de juny. Terracotta Army és una experiència única per a tots els públics i disposa de tallers infantils gratuïts els caps de setmana. Els més petits es submergiran també en aquesta aventura descobrint i reconstruint el seu propi Guerrer de Xi'an.

  Javier Sierra comisario de Terracotta Army
  Javier Sierra, periodista, escriptor i comissari de "Terracotta Army".

   

Per a millorar l'experiència de navegació i el servei, aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Al continuat amb la navegació s'entén que accepta la nostra política de cookies.

Més informació
Per a una millor visualització, gira el teu dispositiu horitzontalment.